Omakotitalon remontti

Rintamamiestaloja ja 80-luvun Leca-harkkoperustuksia

Jos kellarillisen talon salaojissa on puutteita, kohonneet kosteudet ovat mitattavissa kivirakenteisista seinistä. Usein remontin tarpeellisuudesta kertovat myös "tunkkainen" sisäilma alakerrassa tai jopa tutkittu sisäilmaongelma. Kellarillisten talojen salaojaremonteissa käytämme ISODRÄN -järjestelmää. Käytettävä menetelmä antaa kellarille pystysalaojan ja kapillaarikatkon lisäksi lisälämmöneristeen. 

Ilman kellaria olevan talon salaojaremonttitarpeesta kielivät usein sokkelin pinnoitteen irtoaminen tai halkeilu. Usein salaojaremonttiajatus lähtee sadevesien ohjaamisesta, kun sadevesiputkistolle kaivettaisiin lähes koko talon ympärys auki, samalla pihan mylläyksellä saadaan myös salaojat uusittua. Kun salaojat uusitaan, asennetaan sokkelia vasten patolevy vedeneristeeksi ja myös talon routasuojaus uusitaan aina.

Lopussa kiitos seisoo, kuiva ja terve talo

Tyypillinen salaojaremontti omakotitaloon kestää noin kaksi tai kolme viikkoa. Remontin jälkeen talo saa poikkeuksetta ryhtiä, perustus on kunnolla näkyvillä ja poistunut sekalainen kasvusto antaa avaruutta. Salaojaremontin jälkeen tärkein asia, kosteuden ja veden pääsy perustukseen loppuu ja kuivuminen voi toden teolla alkaa. Salaojaremontti on merkittävä perusparannus joka nostaa myös talon arvoa.  

Ajankohtaista

22.10.2018

OMAKOTI -messut Myyrmäessä 26.–28.10.2018

Torsten mukana Myyrmäessä järjestettävillä OMAKOTI-messuilla 26.-28.10. Tervetuloa osastollemme keskustelemaan salaojista ja varaamaan aika ilmaiselle suunnittelukäynnille. Nähdään siellä!

10.10.2018

Torsten muuttaa

Vanhat tilamme Petikossa kävivät ahtaaksi toiminnan laajetessa ja olemme siirtyneet uusiin tiloihin Suutarilaan osoitteeseen Lyhtytie 19. Samassa osoitteessa nyt myös varastomme.

04.09.2018

Salaojaremontti - Talo turvaan syksyn sateilta

Ennätyshelteisen kesän jälkeen syksyn sateet tekevät tuloaan. On aika muistuttaa, että Torsten toimittaa salaojaremontin kokonaisuutena, avaimet käteen perjaatteella koko syksyn ajan. Ota rohkeasti yhteyttä niin saadaan talosi turvaan kosteudelta vielä ennen talven alkua!