Omakotitalon remontti

Rintamamiestaloja ja 80-luvun Leca-harkkoperustuksia

Jos kellarillisen talon salaojissa on puutteita, kohonneet kosteudet ovat mitattavissa kivirakenteisista seinistä. Usein remontin tarpeellisuudesta kertovat myös "tunkkainen" sisäilma alakerrassa tai jopa tutkittu sisäilmaongelma. Kellarillisten talojen salaojaremonteissa käytämme ISODRÄN -järjestelmää. Käytettävä menetelmä antaa kellarille pystysalaojan ja kapillaarikatkon lisäksi lisälämmöneristeen. 

Ilman kellaria olevan talon salaojaremonttitarpeesta kielivät usein sokkelin pinnoitteen irtoaminen tai halkeilu. Usein salaojaremonttiajatus lähtee sadevesien ohjaamisesta, kun sadevesiputkistolle kaivettaisiin lähes koko talon ympärys auki, samalla pihan mylläyksellä saadaan myös salaojat uusittua. Kun salaojat uusitaan, asennetaan sokkelia vasten patolevy vedeneristeeksi ja myös talon routasuojaus uusitaan aina.

Lopussa kiitos seisoo, kuiva ja terve talo

Tyypillinen salaojaremontti omakotitaloon kestää noin kaksi tai kolme viikkoa. Remontin jälkeen talo saa poikkeuksetta ryhtiä, perustus on kunnolla näkyvillä ja poistunut sekalainen kasvusto antaa avaruutta. Salaojaremontin jälkeen tärkein asia, kosteuden ja veden pääsy perustukseen loppuu ja kuivuminen voi toden teolla alkaa. Salaojaremontti on merkittävä perusparannus joka nostaa myös talon arvoa.  

Ajankohtaista

20.12.2019

HYVÄÄ JOULUA!

Torsten toivottaa vanhoille ja uusille asiakkaille rauhallista joulunaikaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2020!

25.11.2019

Työryhmää haetaan salaojaremonttikohteisiin pääkaupunkiseudulle

Vuoden 2019 salaojaremonttikausi on vielä hyvässä vauhdissa ja kääntymässä kohti uutta kautta ensi vuoden puolella. Haemme lisävoimaa kevään ja kesän 2020 kohteisiin. Haussa on kumppani, jolla on salaojakohteisiin soveltuvaa kalustoa ja kokemusta projektien onnistuneesta hoitamisesta. Jos haluat liittyä tiimiin, ole yhteydessä!

20.03.2019

Kaivuukausi käynnistyy

Aikaisen kevään johdosta avaamme kauvuukauden noin kaksi viikkoa keskimääräistä aiemmin 25.3. maanantaina. Salaojaremonttikausi kestää normaalisti tammikuun alkupuolelle joten odotettavissa olevan kaivuukauden pituus on yli yhdeksän kuukautta!