Referenssit

ReferenssiOmakotitalon salaojaremontti
KaupunkiPorvoo
KaupunginosaPappilanpelto
Talon ikä1950-luku
Projektin kokonaishinta26837,80e sis.alv24%

Remonttiin ryhtyminen

Talo oli juuri vaihtanut omistajaa. Rankkasateella talon kellariin tulvi vettä. Taloon oli tehty n.10 vuotta sitten salaojaremontti ja remonttitarve tuli asiakasperheelle yllätyksenä. Kellari oli asumiskäytössä joten salaojaremontille ei ollut järkevää vaihtoehtoa. 

Remontin aikana

Talon salaojaremontti tehtiin Isodrän –menetelmällä. Kiinteistöllä oli valmiina liittymä sadevesiviemäriin eli katua ei tarvinnut avata. Remontin aikana kävi ilmi, että salaoja- ja sadevesijärjestelmien putkitukset olivat osin ristissä ja järjestelmässä ei ollut toimivaa padotusjärjestelyä. Projektia valvoi Torstenin kautta tilattu Insinööritoimisto Raksystems Oy.

Lopputulos

Salaojaremontti tehtiin täydellisenä alusta loppuun. Aiemmassa remontissa tehty liitos kaupungin sadevesiviemäriin oli käyttökelpoinen, muuten suhteellisen tuoreesta remontista ei ollut mitään hyötyä. Oleellisia asioita onnistuneessa remontissa on salaojaputken oikea korkeus perustukseen nähden, kerätyn veden poiskuljettaminen pois tontilta sekä järjestelmän padotusventtiili eli mikäli kaupungin sadevesiviemärissä on tulva, vesi ei pääse virtaamaan takaisin kastelemaan perustuksia.

Asiakkaan kommentti

"Kiitos hyvin tehdystä työstä, eipä tarvinnut jännittää hoituuko homma asiallisesti ja aikataulussa.”

okt-porvoo-pappilanpelto.jpgisodran-vedenojauslista-jaa-maan-pinnan-alle.JPGpumppaamon-paineputki-liittyy-tarkastuskaivoon-josta-vesi-jatkaa-vapaalla-kaadolla-kaupungin-sadevesiviemriin.JPGsadevesilinjat-kulkevat-ylempana-kuin-salaojat-jotta-ne-saadaan-juoksutettua-vapaalla-kaadolla-sadevesiviemariin.JPGsalaojan-oikea-korkeus-on-olla-kokonaan-perustuksen-alapuolella.JPGsadevesilinjat-saavat-olla-siististi-vaikka-jaavatkin-maan-alle.jPGsalaojaputkien-kaato-tarkistetaan-aina-ennen-putkien-peittamista.JPGsalaojalinjat-valmiina-kiinni-tarkastuskaivon-pohjassa.JPGsalaojavedet-sadevesiviemarin-alapuolella-ne-pumpataan-sadevedet-ohittavat-pumpun.JPGsalaojaputket-asennettu-seuraavaksi-salaojasepeli.JPGsuodatinkangas-asennettu.jpg

Ajankohtaista

18.05.2020

Pandemia Torstenissa

Torsten on säästynyt tähän saakka pandemiasta vaurioitta, henkilökunta ja asiakkaat ovat pysyneet terveenä ja töitä tehdään täydellä vauhdilla. Pidättäydymme kättelemisistä tapaamisissa ja koetamme pitää turvavälejä kaikessa toiminnassamme edelleen. Pysytään terveinä!

30.03.2020

Poikkeustilanteen vaikutus asiakaskäynteihin

Salaojien rakentaminen on käynnissä normaalisti. Myös asiakaskäyntejä tehdään normaalisti huomioiden turvavälit ja tietysti korostettu käsihygienia. Tervetuloa uudet ja vanhat asiakkaat poikkeusoloista huolimatta!

02.03.2020

2019 kausi jatkuu edelleen!

Hiihtäjät tuskailevat lumettomuutta mutta Torstenilla leuto talvi tarkoittaa täyttä työllisyyttä myös sydäntalvella. Kaivuutyöt on siis täydessä vauhdissa. Kesää odotellessa!