Referenssit

ReferenssiOmakotitalon salaojaremontti
KaupunkiPorvoo
KaupunginosaPappilanpelto
Talon ikä1950-luku
Projektin kokonaishinta26837,80e sis.alv24%

Remonttiin ryhtyminen

Talo oli juuri vaihtanut omistajaa. Rankkasateella talon kellariin tulvi vettä. Taloon oli tehty n.10 vuotta sitten salaojaremontti ja remonttitarve tuli asiakasperheelle yllätyksenä. Kellari oli asumiskäytössä joten salaojaremontille ei ollut järkevää vaihtoehtoa. 

Remontin aikana

Talon salaojaremontti tehtiin Isodrän –menetelmällä. Kiinteistöllä oli valmiina liittymä sadevesiviemäriin eli katua ei tarvinnut avata. Remontin aikana kävi ilmi, että salaoja- ja sadevesijärjestelmien putkitukset olivat osin ristissä ja järjestelmässä ei ollut toimivaa padotusjärjestelyä. Projektia valvoi Torstenin kautta tilattu Insinööritoimisto Raksystems Oy.

Lopputulos

Salaojaremontti tehtiin täydellisenä alusta loppuun. Aiemmassa remontissa tehty liitos kaupungin sadevesiviemäriin oli käyttökelpoinen, muuten suhteellisen tuoreesta remontista ei ollut mitään hyötyä. Oleellisia asioita onnistuneessa remontissa on salaojaputken oikea korkeus perustukseen nähden, kerätyn veden poiskuljettaminen pois tontilta sekä järjestelmän padotusventtiili eli mikäli kaupungin sadevesiviemärissä on tulva, vesi ei pääse virtaamaan takaisin kastelemaan perustuksia.

Asiakkaan kommentti

"Kiitos hyvin tehdystä työstä, eipä tarvinnut jännittää hoituuko homma asiallisesti ja aikataulussa.”

okt-porvoo-pappilanpelto.jpgisodran-vedenojauslista-jaa-maan-pinnan-alle.JPGpumppaamon-paineputki-liittyy-tarkastuskaivoon-josta-vesi-jatkaa-vapaalla-kaadolla-kaupungin-sadevesiviemriin.JPGsadevesilinjat-kulkevat-ylempana-kuin-salaojat-jotta-ne-saadaan-juoksutettua-vapaalla-kaadolla-sadevesiviemariin.JPGsalaojan-oikea-korkeus-on-olla-kokonaan-perustuksen-alapuolella.JPGsadevesilinjat-saavat-olla-siististi-vaikka-jaavatkin-maan-alle.jPGsalaojaputkien-kaato-tarkistetaan-aina-ennen-putkien-peittamista.JPGsalaojalinjat-valmiina-kiinni-tarkastuskaivon-pohjassa.JPGsalaojavedet-sadevesiviemarin-alapuolella-ne-pumpataan-sadevedet-ohittavat-pumpun.JPGsalaojaputket-asennettu-seuraavaksi-salaojasepeli.JPGsuodatinkangas-asennettu.jpg

Ajankohtaista

06.05.2019

Työryhmää haetaan salaojaremonttikohteisiin pääkaupunkiseudulle

Salaojaremonttikausi on hyvässä vauhdissa. Haemme lisävoimaa keskikesän ja syksyn kohteisiin. Haussa on kumppani, jolla salaojakohteisiin soveltuvaa kalustoa ja kokemusta projektien onnistuneesta hoitamisesta. Jos haluat liittyä tiimiin, ole yhteydessä!

20.03.2019

Kaivuukausi käynnistyy

Aikaisen kevään johdosta avaamme kauvuukauden noin kaksi viikkoa keskimääräistä aiemmin 25.3. maanantaina. Salaojaremonttikausi kestää normaalisti tammikuun alkupuolelle joten odotettavissa olevan kaivuukauden pituus on yli yhdeksän kuukautta! 

22.10.2018

OMAKOTI -messut Myyrmäessä 26.–28.10.2018

Torsten mukana Myyrmäessä järjestettävillä OMAKOTI-messuilla 26.-28.10. Tervetuloa osastollemme keskustelemaan salaojista ja varaamaan aika ilmaiselle suunnittelukäynnille. Nähdään siellä!