Referenssit

ReferenssiOmakotitalon salaojaremontti
KaupunkiPorvoo
KaupunginosaPappilanpelto
Talon ikä1950-luku
Projektin kokonaishinta26837,80e sis.alv24%

Remonttiin ryhtyminen

Talo oli juuri vaihtanut omistajaa. Rankkasateella talon kellariin tulvi vettä. Taloon oli tehty n.10 vuotta sitten salaojaremontti ja remonttitarve tuli asiakasperheelle yllätyksenä. Kellari oli asumiskäytössä joten salaojaremontille ei ollut järkevää vaihtoehtoa. 

Remontin aikana

Talon salaojaremontti tehtiin Isodrän –menetelmällä. Kiinteistöllä oli valmiina liittymä sadevesiviemäriin eli katua ei tarvinnut avata. Remontin aikana kävi ilmi, että salaoja- ja sadevesijärjestelmien putkitukset olivat osin ristissä ja järjestelmässä ei ollut toimivaa padotusjärjestelyä. Projektia valvoi Torstenin kautta tilattu Insinööritoimisto Raksystems Oy.

Lopputulos

Salaojaremontti tehtiin täydellisenä alusta loppuun. Aiemmassa remontissa tehty liitos kaupungin sadevesiviemäriin oli käyttökelpoinen, muuten suhteellisen tuoreesta remontista ei ollut mitään hyötyä. Oleellisia asioita onnistuneessa remontissa on salaojaputken oikea korkeus perustukseen nähden, kerätyn veden poiskuljettaminen pois tontilta sekä järjestelmän padotusventtiili eli mikäli kaupungin sadevesiviemärissä on tulva, vesi ei pääse virtaamaan takaisin kastelemaan perustuksia.

Asiakkaan kommentti

"Kiitos hyvin tehdystä työstä, eipä tarvinnut jännittää hoituuko homma asiallisesti ja aikataulussa.”

okt-porvoo-pappilanpelto.jpgisodran-vedenojauslista-jaa-maan-pinnan-alle.JPGpumppaamon-paineputki-liittyy-tarkastuskaivoon-josta-vesi-jatkaa-vapaalla-kaadolla-kaupungin-sadevesiviemriin.JPGsadevesilinjat-kulkevat-ylempana-kuin-salaojat-jotta-ne-saadaan-juoksutettua-vapaalla-kaadolla-sadevesiviemariin.JPGsalaojan-oikea-korkeus-on-olla-kokonaan-perustuksen-alapuolella.JPGsadevesilinjat-saavat-olla-siististi-vaikka-jaavatkin-maan-alle.jPGsalaojaputkien-kaato-tarkistetaan-aina-ennen-putkien-peittamista.JPGsalaojalinjat-valmiina-kiinni-tarkastuskaivon-pohjassa.JPGsalaojavedet-sadevesiviemarin-alapuolella-ne-pumpataan-sadevedet-ohittavat-pumpun.JPGsalaojaputket-asennettu-seuraavaksi-salaojasepeli.JPGsuodatinkangas-asennettu.jpg

Ajankohtaista

08.01.2021

Tervetuloa 2021!

Torstenin vuosi on käynnistynyt salaojaremonttien merkeissä tuttuun tapaan. Kevään ja kesän remontteja suunnitellaan parhaillaan poikkeuksellisesta talviolosuhteista huolimatta.

27.07.2020

Lisää voimaa toteutuksiin!

Toiminnan kehittyessä haemme jatkuvaan palvelukseemme ammattitaitoista tekijää/ ryhmää salaojaremonttikohteisiin pääkaupunkiseudulle. 

Tiedustelut Timo Röyskö 0400-406640.

18.05.2020

Pandemia Torstenissa

Torsten on säästynyt tähän saakka pandemiasta vaurioitta, henkilökunta ja asiakkaat ovat pysyneet terveenä ja töitä tehdään täydellä vauhdilla. Pidättäydymme kättelemisistä tapaamisissa ja koetamme pitää turvavälejä kaikessa toiminnassamme edelleen. Pysytään terveinä!