Referenssit

ReferenssiParitalon salaojaremontti
KaupunkiEspoo
KaupunginosaSuomenoja
Talon ikä1980-luvun loppu
Projektin kokonaishinta28301,06€ sis.alv24%

Remonttiin ryhtyminen

Talossa oli alkuperäiset salaojat ja sadevesijärjestelmää ei ollut ollenkaan. Paritalossa oli käynnissä myös sisäpuolen kunnostusta ja omistajat päättivät teettää täydellisen salaojaremontin.

Remontin aikana

Asiakkaat purkivat talon ympäriltä omatoimisesti laatoitukset ja näin säästivät kustannuksissa.Talo oli matalaperusteinen. Kaivuutyön jälkeen perustukseen asennettiin patolevy. Putkistoasennusten jälkeen salaojasepeli asennettiin puhaltamalla. Tämä säästi kohteessa käytettävää aikaa. Sepeliasennuksen jälkeen oli vuorossa routaeristeiden asennus ja lopputäytöt.

Lopputulos

Salaoja- ja sadvesijärjestelmän asentamisessa on mahdollista huomioida myös ilmalämpöpumpun kondenssiveden viemäröinti. Tässäkin kohteessa ilmalämpöpumppujen alle asennettiin kattovesisuppilot. Kun salaojaremontti tehdään oikein, ympäröivän maa-aineksen kosteuden siirtyminen perustuksiin ja sitä kautta edelleen rakenteisiin pysähtyy välittömästi ja talo lähtee kuivamaan.

Asiakkaan kommentti

"Minusta remontti meni niin kun oli sovittu. Paitsi aloitus joka oli myöhässä mutta ymmärrän että siihen ei voitu varautua. Minusta työryhmä teki hyvän työn ja kanssaan pystyi hyvin sopimaan asioista ja työ eteni myös hyvää tahtia. Erityskiitos vielä kaivurimiehelle joka hoiti paikalle sora kuljetin hihna auton täyttöä varten. Tuo säästi varmasti aikaa ja pihaa aika paljon. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja pitänee seurailla syksyllä mitä tarkastus kaivoissa tapahtuu."

paritalo-espoo-suomenoja.jpgilmalampopumpun-kondenssiveden-jarjestely-ennen-remonttia-remontissa-laitteen-alle-asennettiin-kattovesisuppilo.jpgkaivuumaa-oli-suurimmaksi-osaksi-hienoa-hiekkaa-joka-siirtaa-ymparoivan-kosteuden-perustuksiin-kapillaarisesti.jpgkaivuu-valmis-tilapaiset-kulkusillat-ja-patolevy-asennettu.jpgtyon-aikainen-sadeveden-hallinta-kattovedet-ohjataan-pois-montusta.jpgvaikka-kaivuusyvyys-on-pienempi-lajityspaikkoja-tarvitaan-myos-puutarhasta.jpgsalaojaremontin-todellisuudessa-tarvitsema-ala-on-noin-5-metria-talosta.jpg

Ajankohtaista

22.10.2018

OMAKOTI -messut Myyrmäessä 26.–28.10.2018

Torsten mukana Myyrmäessä järjestettävillä OMAKOTI-messuilla 26.-28.10. Tervetuloa osastollemme keskustelemaan salaojista ja varaamaan aika ilmaiselle suunnittelukäynnille. Nähdään siellä!

10.10.2018

Torsten muuttaa

Vanhat tilamme Petikossa kävivät ahtaaksi toiminnan laajetessa ja olemme siirtyneet uusiin tiloihin Suutarilaan osoitteeseen Lyhtytie 19. Samassa osoitteessa nyt myös varastomme.

04.09.2018

Salaojaremontti - Talo turvaan syksyn sateilta

Ennätyshelteisen kesän jälkeen syksyn sateet tekevät tuloaan. On aika muistuttaa, että Torsten toimittaa salaojaremontin kokonaisuutena, avaimet käteen perjaatteella koko syksyn ajan. Ota rohkeasti yhteyttä niin saadaan talosi turvaan kosteudelta vielä ennen talven alkua!