Taloyhtiön remontti

Salaojaremontista lisäarvoa taloyhtölle

Taloyhtiöremonttimme tehdään pari- ja rivitaloyhtiöissä. Ennen 1995 valmistuneissa taloissa on poikkeuksetta alkuperäiset salaojat jotka ajan saatossa ovat tukkeutuneet kasvien juurilla ja hienolla maa-aineksella. Ajalle oli tyypillistä myös että salaojan tarkastuskaivoja ei asennettu ja näin salaojien huoltotoimet ovat käytännössä mahdottomia. Edelleen harjakattoisissa taloissa kattovedet laskevat syöksytorvea pitkin maahan jääden käytännössä kuormittamaan perustusta. Sadevesijärjestelmä uusitaan aina salaojaremontin yhteydessä. Sadevesijärjestelmään kuuluvat tarvittaessa myös piha-alueen sadevesikaivot.

Salaoja- ja sadevesiremontin tärkein tehtävä on pitää talon perustukset kuivana. Kuivat perustukset eivät nosta kosteutta rakenteisiin. Näin turvataan terveellinen sisäilma. 

Torsten vie projektin alusta loppuun

Torstenilla toimitaan KVR (kokonaisvastuurakentaminen) mallin mukaisesti. Aluksi remontista tehdään yksityiskohtainen kirjallinen remonttisuunnitelma. Suunnitelmassa määritellään kaikki projektissa tarvittavat työt ja tarvikkeet sekä periaatteet putkilinjoista ja kaivon paikosta. Suunnitelman tekemisen yhteydessä projektille lasketaan aina myös kokonaishinta helpottamaan päätöksentekoa.

Rivitaloyhtiössä usein jokaisella asuntokohtaisella pihalla on omat erityispiirteensä. Ennen remontin aloitusta sovitaan osakaskohtaisesti mahdollisista lisätöistä liittyen esimerkiksi jälkiasenteisten terassien tai kivetysten purkamiseen ja jälleenrakennukseen. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” –sanonta pitää paikkansa myös salaojaremontin osalta.

Taloyhtiökohteissa suositellaan ulkopuolista valvojaa remontille. Valvoja nopeuttaa päätöksentekoa mikäli projektin aikana tulee vastaan asioita mihin tarvitaan rakennuttajan eli taloyhtiön kantaa. 

Kun sadevesi- ja salaojajärjestelmä ei riitä

Jokainen taloyhtiö on yksilö ja tarpeet ovat hyvin erilaiset. Torstenilla on laaja valikoima palveluita, jotka usein tarvitaan varsinaisen salaojaremontin lisäksi jotta lopputuloksena on taas käyttövalmis pihapiiri. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi kulkuteiden kivetys tai asfaltointi ja piha-aitojen uusiminen. Kokonaisuus räätälöidään aina asiakaskohtaisesti.

Ajankohtaista

20.12.2019

HYVÄÄ JOULUA!

Torsten toivottaa vanhoille ja uusille asiakkaille rauhallista joulunaikaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2020!

25.11.2019

Työryhmää haetaan salaojaremonttikohteisiin pääkaupunkiseudulle

Vuoden 2019 salaojaremonttikausi on vielä hyvässä vauhdissa ja kääntymässä kohti uutta kautta ensi vuoden puolella. Haemme lisävoimaa kevään ja kesän 2020 kohteisiin. Haussa on kumppani, jolla on salaojakohteisiin soveltuvaa kalustoa ja kokemusta projektien onnistuneesta hoitamisesta. Jos haluat liittyä tiimiin, ole yhteydessä!

20.03.2019

Kaivuukausi käynnistyy

Aikaisen kevään johdosta avaamme kauvuukauden noin kaksi viikkoa keskimääräistä aiemmin 25.3. maanantaina. Salaojaremonttikausi kestää normaalisti tammikuun alkupuolelle joten odotettavissa olevan kaivuukauden pituus on yli yhdeksän kuukautta!